Compact living!

Jo det är så vi måste tänka nu när vi skall bli en till! Många menar på att det inte behövs ett helt eget rum till en bebis, men jag är av en annan åsikt! Klart att han skall ha ett eget rum, och eftersom vi inte har hur mycket plats som helst i vårt hus är det skönt att ha ett rum för alla barnsaker så dom inte behöver ligga utspritt överallt! För jag är ju lite av en "plockare", har lite svårt för att saker ligger på andra platser än där de hör hemma =0)
Så nu skall vi flytta "kontoret" ner i källaren, vårt sovrum till kontoret och vårt sovrum blir barnrum. Dock har vi lite garderobsbrist så den biten får vi lösa eftersom...Plus att vi skall sätta igen en dörr från vardagsrummet till kontoret och bygga bort en garderob och skafferi för att få mer yta i köket! Men men, det får vi ta efterhand, Lugn J vi börjar med källaren....

//M



Soffhäng på en söndag!

Mys i soffan efter en dag med massa aktivitet :)


Nya traditioner!

För andra året i rad så bjöd vi över föräldrarna på första advents kroppkakor och glögg fika! Det är en rätt så ny tradition men den är här för att stanna för bättre sätt att fira första advent finns nog inte! Sen att jag har världens finaste man gör inte saken sämre! Jag kan inte tänka mig hur det skulle va utan honom!!

/M


Adventspyssel del 2!

Julfönster...


Adventspyssel del 1!

Lite Lussebak och en dörrkrans som jag gjort om!


Hej och hå va veckan kan gå!

Gud va fort tiden går nu, och jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera vad som händer! I måndags va jag ledig och hade fina familjen Von Corswant på besök, tjejerna ialla fall! Fikabröd och tjejmys blev det, vi invigde nya fikasoffan i köket oxå (bild kommer) Sen blev det inte mycket klokt gjort alls den dagen, men det är faktiskt rätt skönt ibland de me! Sen va de jobb hela tisdagen och på kvällen hängde jag och syster med mamma i vibble medans J och J hjälpte pappa sätta upp tak i uterummet! Och ikväll efter jobbet skall Nina firas eftersom hon fyller 40, hon har öppet hus så det passar alldeles utmärkt när man jobbar lite udda tider som jag =0) //M

Dop och så lite jobb....

Ja igår va det ju dop för lilla Maya, jag jobbade hela dagen för att sen bli upphämtad av J och fara ut till Dalhem kyrka. Efter var det fika med ett gediget kakbord, kaffe och tårta! När kl började närma sig åtta åkte vi hemåt igen, J, Emma, Christopher, Krisoffer och Sanna gick ner på stan men själv stannade jag hemma! Kände att jag inte hade riktigt orken till att fortsätta kvällen på annat vis än i soffan, för idag var det bara att kliva upp och ta sig till jobbet igen....Men det hade varit himla mysigt att följa med ut oxå, men det får vänta till nästa gång! //M

Jobbfrukost!

Sitter på jobbet och skall precis sätta tänderna i min frukost! De är lyx med ett jobb som bjuder på helgfrukost när man jobbar!

/M


Paket och kakor!

Nu är dom första julklapparna inslagna och doppresent till lilla Maya klar, har även baka 100 snickerskakor som skall komplettera kakbordet på dopet! Har hunnit med hur mycket som helst dom senaste dagarna känns de som! Blev klar med soffan till köket oxå, men de tar vi en annan dag!

/M


Tjejkväll!

Igår kväll va vi och åt på Creperiet, och gud så gott och mysigt de va! Camilla tyckte att de va dax för en spontanmiddag med bara tjejer och så blev de, va de lyser upp i höstmörkret me såna kvällar!


Dagsform!

På önskan från Jessica kommer här ett helkroppsfoto! Dagsformen är bra, och igår på kollen för v28 såg allt perfekt ut så det är bara att fortsätta på samma linje som tidigare

/M


Kvällssnarr

Mums!


Premiär!

Igår tog vi av presenningen av trappen och nu har vi premiärgått i den, är väldigt nöjd me resultatet! Till helgen ryker även formen!


Gjutartårta

De äter man tydligen när man gjutit klart, så J, Lasse, jag, pappa och Rune delade på en till eftermiddagsfikat!


Idag gjuter vi!

Idag har J och Lasse gjutit trappen och snart kan vi börja använda vår nya trappa!!!


Fredagsmys

Idag bjöd jobbet på fredagsmys med frukost, live musik,tipspromenad och mycket mer! Mysig start på dagen!

/M


Surdeg

Har gett mig på att starta en surdeg, den skall "matas" ett par ggr om dagen så vi får se om jag kommer ihåg de!!

//M


Räffsning

Idag har jag ägnat mig åt att räffsa löv i trädgården, men visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att få bort dem! Men efter att pappa tittat förbi va problemet löst och han kom rullandes med bil och släp och hjälpte mig att lasta och köra bort allt! Pappa, han är bra han :)

//M


Äppelkrans

Har jag gjort till våra fåglar idag, men jag vet inte vem som har mest glädje av den. Om de är jag som tycker den är fin att se på eller fåglarna som får ännu ett alternativ på smörgåsbordet!

//M


Leverans påväg!

Till första advent får jag min beställning av en dörrkrans av ull! Jag valde den mörkare sorten som är lite krullig!


Dagens tips!

Samtalet idag på jobbet kom in på fönsterputs och jag berättade om min upptäckt (eller J:s), en fantastisk liten sak som gör det helt lite lättare, lite bättre och lite roligare! Till och med J putsar fönstren nu! Så mitt tips för dagen är Kärchers Fönserputs!




//M

Jobb vs GGN

Idag skulle jag varit ute på ggn och jobbat med familjen! Jag hade kollat schemat och japp jag var ledig, perfekt! Anette på jobbet frågar om någon kan jobba helgen 5-6 nov och jag säger att "ja de kan jag". Kommer hem till J och berättar att jag tagit en extra helg 5-6 no....FAN! Hade ingen tanke på att det va den enda helgen på hela hösten som jag ville va ledig! Men men de kommer fler år!

//M

Burkarna

Blev ljusstakar! Närmare jul får dom nog ett nytt utseende, men nu är det kastanjer i botten och snöre runt toppen :)


Lediga dagar...

Jag har varit ledig i två dagar, så de har blivit lite målning hemma, frisörbesök, shopping och fika! Igår va jag en sväng hos Tina och fixade håret, efter de hade jag en halvtimme innan stan stängt och gick till favoritaffären Garag1 och fyndade lite nyinkommet. Idag har jag varit ute hos Hanna och Juni och fikat lite och fått bryn och fransar färgade och plockade, så nu är jag tipp topp :) Sitter i soffan och har precis ätit kvällsmat själv, J är hos Lasse med virke för sågning till helgens trappbygge. Men han skulle köpa med sig lite lössnarr till Robinson för lite kvällsmys. Imorgon är de jobb igen och hela helgen!

//M

 


Arbete pågår....

Hon tar hand om mig :)


@ Tina!


Tisdagsmys!